Syazni Chamo Bangi | Chamo Bandar Baru Bangi /widgets.js";var sz=d.getElementsByTagName(s)[0];sz.parentNode.insertBefore(z,sz)}(document,"script","zb-embed-code"));

REPLACEMENT LCD & BATTERY IP 6 – CHAMO BANGI

By Syazni Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

satu petang yang datangla satu customer muka yang penuh gelisah. Technician kami pon bertanya “masalah apa ya cik”. Customer pon berkata yang Iphone 6 miliknya terjatuh dan bateri cepat habis. Technician kami cek punya cek bateri milik customer tu bateri life dah turun. Kedai repair smartphone bangi. Technician kami suruh tukarla bateri miliknya. Tiba-tiba customer […]

Read more

IPHONE SE LCD REPLACEMENT – CHAMO BANGI

By Syazni Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Customer datang mengadu iphone SE miliknya terjatuh. Lepas angkat tengok LCD gelap je. Customer pon search la kedai repair smartphone bangi kat internet. Keluar CHAMO BANDAR BARU BANGI. Terus customer tu hantar kepada kami. Technician kami melakukan troubleshoot dan dapati hanya lcd sahaja problem. Technician kami melakukan penukaran tidak sampai 30 minit. KENAPA ANDA PERLU […]

Read more

IPHONE 6 LCD REPLACEMENT

By Syazni Chamo Bangi In LCD Screen No comments

Ni ada satu customer ni. Customer tersebut mengadu iphone 6 miliknya terjatuh dari atas meja. Terus berkecai seribu. Customer tu pon hantar la kepada kami kedai repair smartphone bangi iaitu chamo bangi. Technician kami cek kena tukar LCD tidak dapat tukar glass akibat LCD dah ada kesan kerosakan. Technician kami pon terus tukar LCD tak […]

Read more

OPPO A3S LCD REPLACEMENT

By Syazni Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Customer datang mengadu skrin Telefon Oppo A3S miliknya pecah. Akibat ngelak botol sos jatuh ke seluarnya. Tengah sedap main pubg tetiba botol sos jatuh, ngelak punya pasal terus tercampak telefon. Terus di hantar kepada kami kedai repair telefon bangi iaitu chamo bangi. Technician kami melakukan pertukaran lcd terus siap dalam masuk 30 minit sahaja. Wajah […]

Read more

IPHONE 6S PLUS LCD REPLACEMENT

By Syazni Chamo Bangi In Iphone/IOS No comments

Ada la satu customer ni datang mengadu iphone 6S+ miliknya pecah. Biasalah apabila gengaman tak kuat benda yang kita pegang akan terlepas dari tangan. Bila terlepas terus crack LCD milik customer tu. Customer pon suruh technician kami tukar LCD milinya. Tidak sampai 30 minit LCD miliknya siap di pasang dan nampak seperti baharu. IPHONE 6S […]

Read more

TUKAR GLASS IPHONE 7+

By Syazni Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

iphone terjatuh!!! terlepas dari tangan!! tapi masih boleh touch… Warna tidak berubah ke warna lain. Kami di kedai repair smartphone bangi ada membuat servis penukaran glass. Pada model iphone dan samsung. Kedai repair smartphone bangi iaitu chamo bangi menawarkan harga yang berpatutan kepada anda sekiranya anda ingi menukar glass. Pastikan LCD anda original dan boleh […]

Read more

IPHONE 6S LCD REPLACEMENT

By Syazni Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Siapa yang tekan ni!!!! Customer menghantar iphone beliau kepada kami kedai repair smartphone bangi. Customer memberitahu technician kami mengenai masalah iphone 6s milik customer tersebut. Skrin miliknya sering tertekan sendiri tanpa customer itu menekannya. Adakah hantu yang menekannya??? Bukan selalu masalah ini akibat dari LCD itu berlaku kerosakan.   Selepas technician kami mengetahui masalah ini. […]

Read more

TUKAR GLASS IPHONE 8 PLUS

By Syazni Chamo Bangi In Phone repair No comments

HAAA!!! Iphone milik anda jatuh tapi masih boleh touch??? tiada warna yang berubah sewaktu anda membuka paparan yang berwarna putih. Untuk itu kami kedai repair smartphone bangi iaitu chamo bangi menawarkan penukaran glass sahaja. Pastikan anda tidak pernah menukar LCD anda. Ini ada satu customer mempunyai masalah glass retak seribu. Sampai sentuh skrin boleh menyebabkan […]

Read more

IPHONE 5 LCD REPLACEMENT & SOFTWARE

By Syazni Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Arghh gelap la pulak!!!! Dik telefon akak tetiba gelap selepas jatuh. Akak tadi jenjalan tengah syok jenjalan sambil pegang iphone. Terus iphone meluncur dari tangan akak. Jatuh tapi tak ada crack. Tu yang datang kedai adik ni. Technician kami cek punya cek rupanya LCDnya rosak tidak mengeluarkan display. Lepas lakukan pertukaran akak tu kata mahu […]

Read more

LCD REPLACEMENT IPHONE X

By Syazni Chamo Bangi In Iphone/IOS No comments

Jangan fikir kami tidak boleh buat iphone X. Kami di chamo bangi akan cuba sedaya upaya untuk repair telefon anda bergantung pada spare part. Ada la customer ni datang, customer tu tunjuk la iphone X milik beliau. Terus technician kami membuat LCD replacement iphone X area bangi. Terus LCD yang retak seribu menjadi cantik seperti […]

Read more