Battery Replacement | Chamo Bandar Baru Bangi /widgets.js";var sz=d.getElementsByTagName(s)[0];sz.parentNode.insertBefore(z,sz)}(document,"script","zb-embed-code"));

TUKAR BATERI IPHONE 5S

By Syazni Chamo Bangi In Battery Replacement No comments

Tengah guna tetiba je mati…😨😨😨. Cuba on balik terus bateri jatuh ke 20%. Terus customer hantar kepada kami team chamo bangi. Terus selesai masalah customer tersebut dalam masa 30 minit sahaja. Tersengih customer tersebut.. Gadgets anda pun ada masalah seperti ini??? Jom bawak berjumpa dengan kami di :- CHAMO SMARTPHONE REPAIR & SERVICE CENTRE SEKSYEN […]

Read more

TUKAR SAMSUNG S6 BATERI DAN PLUG IN

By Syazni Chamo Bangi In Battery Replacement No comments

Tak boleh on la pulak😭😭.  Ada satu akak ni datang, mengadu kepada kami team chamo bangi mengenai masalah telefon miliknya. Selepas team kami melakukan cek kepada telefon akak tersebut. Rupa-rupanya masalah pada plug in dan bateri. Dengan kehebatan team chamo bangi masalah yang dimiliki akan tersebut terus selesai. Gadgets anda pun ada masalah seperti ini??? […]

Read more

Repair iPhone 5 Bateri – Kajang Bangi Nilai

By Ramzi In Battery Replacement, LCD Screen, Repair Smartphone Bangi No comments

iPhone 5 Bateri Kembung Macam Mengandung – Kata Customer Dari NILAI Bateri semakin kembung. kalau mengandung ni dah 9 bulan. Ciri-ciri Bateri iPhone anda dah kembung boleh rujuk gambar dibawah ni. LCD Naik keatas akibat bateri kembung menolak LCD Phone – Iphone 5 Problem – Battery gelembung 9bulan 🤣 Solution – Tukar battery baru Punca – […]

Read more

Replacement Battery Iphone 5 Nilai

By Chamo Bangi In Battery Replacement, Iphone/IOS No comments

  Battery iPhone 5 Replacement   Problem : Bateri Kembung   Hai. Post kali ini saya akan menerangkan masalah dan jalan penyelesaian tentang battery iPhone 5 yang di hantar oleh seorang pelanggan lelaki.   Harini abang ni datang kedai kami dan bagitahu yang bateri iPhone 5s beliau kembung. Bila kami cek, ia memberi kesan kepada […]

Read more

Replacement iPhone 5s Battery

By Chamo Bangi In Battery Replacement, Iphone/IOS No comments

  Battery iPhone 5s Replacement   Problem : Battery Drain   Hai. Post kali ini saya akan menerangkan masalah dan jalan penyelesaian tentang bateri iPhone 5s yang di hantar oleh seorang pelanggan lelaki.   Harini brother ni datang kedai kami dan bagitahu yang bateri iPhone 5s beliau terlalu cepat habis bila digunakan. Bila tengah guna […]

Read more

Sony Z5 Bateri kembung

By Chamo Bangi In Battery Replacement, Repair Smartphone Bangi No comments

Model : Sony Z5 Situasi : Back Cover Pecah Punca : Bateri kembung menyebabkan back cover pecah Solution : Tukar Bateri + Back Cover Baru Technician : Ramzi Terima kasih percayakan service kami. . Ada masalah seperti di atas? . Jumpa kami. . Chamo – Smartphone Repair Centre (Bandar Baru Bangi) . No.50,Jalan 7/7A, Bandar […]

Read more

Touch Screen IPad Mini 1 berderai

By Chamo Bangi In Battery Replacement, Broken glass repair, Iphone/IOS, Laptop/Computer, LCD Screen, Phone Battery, Phone repair, Repair Smartphone Bangi, Tablet & iPad repair, Water damage repair No comments

Done iPad Mini 1…anak owner terbaling dari meja makan sampai habis pecah berderai… Owner datang untuk ganti touchscreen dan Alhamdulillah settle  semua jadi seperti asal dan kelihat seperti baru. Chamo – Smartphone Repair Centre No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor. Landmark : Sebaris Sup Urat Keting (Blok Tengah) Operation Hours : 10am-9pm (Sunday Closed) 018-988 […]

Read more

Iphone 7 Water Damage & Tukar LCD

By Chamo Bangi In Battery Replacement, Broken glass repair, Iphone/IOS, Laptop/Computer, LCD Screen, Phone Battery, Phone repair, Repair Smartphone Bangi, Tablet & iPad repair, Water damage repair No comments

kerap kali kita mendengar cerita kawan-kawan kita mengenai phone masuk air .. phone pergi berenanglah .. phone jalan  sendiri masuk air.. so kali ini kami #chamobangi ada cerita yang rare untuk semua .. hehe iPhone 7 yang IP68 teruji kekuatannya dibawa berenang ke laut yang dalam sehingga habis betteri kembang semangkuk .. hehe Disebabkan beberapa […]

Read more