Tablet & Ipad Repair | Chamo Bandar Baru Bangi /widgets.js";var sz=d.getElementsByTagName(s)[0];sz.parentNode.insertBefore(z,sz)}(document,"script","zb-embed-code"));

LENOVO TAB A7 ON/OFF/VOLUME RIBBON REPLACEMENT

By Syazni Chamo Bangi In Tablet & iPad repair No comments

Customer datang mengadu lenovo tab a7 milik beliau tak boleh tekan untuk turunkan volume. Terus customer tu hantar kepada kami. Ala kedai repair smartphone area bangi iaitu chamo bangi.Technician kami lakukan penukaran pada on/off/volume ribbon miliknya. Masalah customer tu terus selesai.       KENAPA ANDA PERLU HANTAR SMARTPHONE DI CHAMO BANDAR BARU BANGI Kami […]

Read more

TUKAR IPAD MINI TOUCHSCREEN DI BANGI

By Syazni Chamo Bangi In Tablet & iPad repair No comments

Customer datang mengadu ipad mini milinya retak. customer tu kata dia punya ipad dah tak lawa. Jadi nya di hantar ipad mini miliknya kepada kami team chamo bangi. Tukar ipad mini touchscreen di bangi iaitu chamo bandar baru bangi. Technician kami menyelesaikan masalah customer tersebut. Touchscreen dari retak menjadi elok seperti baru di beli dari […]

Read more

TUKAR TOUCHSCREEN DAN BATERI IPAD 2

By Syazni Chamo Bangi In Tablet & iPad repair No comments

Customer datang mengadu yang ipad miliknya di campak oleh anaknya. Habis retak dan pecah pecah sedikit. Lalu customer tu bawak kepada kami, team kami tengok hanya touchscreen sahaja yang bermasalah LCD tidak ada apa-apa. Tukar je la touchscreen sahaja. selepas team kami bukak ipad tu di dapati bateri dah kembung. Bateri kembung ni boleh effect […]

Read more

Repair Touch Screen iPad 2 Bangi

By Chamo Bangi In Tablet & iPad repair No comments

  Model : iPad 2 Situasi : Touch Screen Pecah Punca : Di baling Oleh Anak. 🙂 Solution : Tukar Touch Screen Baru. Technician : Adli Terima kasih percayakan service kami. . Ada masalah seperti di atas? . Jumpa kami. . Chamo – Smartphone Repair Centre (Bandar Baru Bangi) . No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi, 43650 […]

Read more

iPad 2 Replacement Touch Screen

By Chamo Bangi In Tablet & iPad repair No comments

  Tarikh : 6/12/2018   Model : iPad 2 Situasi : Touch Screen Hancur Berderai Punca : Di baling anak 🙂 Solution : Tukar Touch Screen Baru Technician : Adli   Terima kasih percayakan service kami. . Ada masalah seperti di atas? . Jumpa kami. . Chamo – Smartphone Repair Centre (Bandar Baru Bangi) . […]

Read more

Touch Screen IPad Mini 1 berderai

By Chamo Bangi In Battery Replacement, Broken glass repair, Iphone/IOS, Laptop/Computer, LCD Screen, Phone Battery, Phone repair, Repair Smartphone Bangi, Tablet & iPad repair, Water damage repair No comments

Done iPad Mini 1…anak owner terbaling dari meja makan sampai habis pecah berderai… Owner datang untuk ganti touchscreen dan Alhamdulillah settle  semua jadi seperti asal dan kelihat seperti baru. Chamo – Smartphone Repair Centre No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor. Landmark : Sebaris Sup Urat Keting (Blok Tengah) Operation Hours : 10am-9pm (Sunday Closed) 018-988 […]

Read more

Iphone 7 Water Damage & Tukar LCD

By Chamo Bangi In Battery Replacement, Broken glass repair, Iphone/IOS, Laptop/Computer, LCD Screen, Phone Battery, Phone repair, Repair Smartphone Bangi, Tablet & iPad repair, Water damage repair No comments

kerap kali kita mendengar cerita kawan-kawan kita mengenai phone masuk air .. phone pergi berenanglah .. phone jalan  sendiri masuk air.. so kali ini kami #chamobangi ada cerita yang rare untuk semua .. hehe iPhone 7 yang IP68 teruji kekuatannya dibawa berenang ke laut yang dalam sehingga habis betteri kembang semangkuk .. hehe Disebabkan beberapa […]

Read more