Kedai Repair Handphone Bangi Kajang Putrajaya | Chamo Bandar Baru Bangi

TELEFON MASUK AIR

By Syaznisam Chamo Bangi In Water damage repair No comments

SAMSUNG J7 PRIME WATER DAMAGE CLEANING IN PROCESS!‼️ Tengah seronok bawak tetiba hujan. Langsung air masuk dalam telefon. Kurangkan kos perbelanjaan anda. Hantar kepada kami harga yang berpatutan. Gadgets anda pun ada masalah seperti ini??? Jom bawak berjumpa dengan kami di :- CHAMO SMARTPHONE REPAIR & SERVICE CENTRE SEKSYEN 7, BANDAR BARU BANGI (Dimiliki oleh […]

Read more

TUKAR SAMSUNG S6 BATERI DAN PLUG IN

By Syaznisam Chamo Bangi In Battery Replacement No comments

Tak boleh on la pulak😭😭.  Ada satu akak ni datang, mengadu kepada kami team chamo bangi mengenai masalah telefon miliknya. Selepas team kami melakukan cek kepada telefon akak tersebut. Rupa-rupanya masalah pada plug in dan bateri. Dengan kehebatan team chamo bangi masalah yang dimiliki akan tersebut terus selesai. Gadgets anda pun ada masalah seperti ini??? […]

Read more

TUKAR MIC SAMSUNG J7 PRO

By Syaznisam Chamo Bangi In Phone repair No comments

Tak habis borak sudah siap pasang ..Berdesuppp!!! “Sakit tekak dik asyik terjerit2 je bila bercakap dengan orang , orang still cakap suara macam perlahan sangat ” mengadu brader nie pada technician kami .. Check punya check ,rupanya mic problem ..So tanpa lengah terus brader nie suruh tukar.. Lega sikit tekak dia bila bercakap dengan orang […]

Read more

TUKAR PLUGIN SAMSUNG NOTE 3

By Syaznisam Chamo Bangi In Phone repair No comments

      Aduh tak masuk pulak cas ni. Dah la banyak mesej di dalam fon tu. Lalu customer berikut bawa kepada kami team chamo bangi. Selepas technician kami memeriksa telefon tersebut. Plug in miliknya rosak. Dengan kehebatan team kami dapat menyelesaikan masalah abang tersebut semudah A B C. Gadgets anda pun ada masalah seperti […]

Read more

Repair LCD dapat Battery 50%

By Rabiatul In Repair Smartphone Bangi No comments

======================================== SPECIAL DISKAUN SEMPENA NAK RAYA !! ======================================== . =============================== #DONE TUKAR LCD DAPAT 50% BATTERY =============================== . “Dik, screen iphone akak terangkat & pecah. Bole siap berapa lama ya? Akak nak cepat, banyak keje dalam tu nak guna, lagi2 dh nak raya nie dik..” . Kami selalu terima panggilan yang bertanyakan soalan sebegini rupa. Jadi, […]

Read more

Lcd iPad Mini 3

By Rabiatul In Repair Smartphone Bangi No comments

  GANTI LCD IPAD MINI 3 ____________________________________ Setelah diperiksa oleh technician kami, phone ini mengalami kerosakan dibahagian lcd, jadi technician kami telah menggantikannya dengan yang baru. Phone ini mempunyai 2 lapisan iaitu touch screen dan lcd. Jadi pengguna phone perlu berhati2 dan mengambil langkah selamat supaya phone anda tidak tertekan atau terjatuh yang boleh menjejaskan […]

Read more

Samsung Note 5 battery replacement

By Rabiatul In Repair Smartphone Bangi 4 Comments

Samsung Note 5 battery replacement. Reason : Hanya boleh On bile connect charge Harini akak ni datang kedai kami dan bagitahu yang phone note 5 beliau boleh on bile bersambung dgn charge . Beliau minta untuk kami cek. Bila kami cek, kami dapati battery ada problem. Itulah punca sebenar nye Kami cadangkan untuk akak ni […]

Read more

Plugin/Charging Port iPhone 6S Replacement

By Rabiatul In Repair Smartphone Bangi No comments

Plugin/Charging Port iPhone 6S Replacement. Problem = tidak boleh caj, music speaker tidak keluar volume, headphone/mic tak berfungsi. Abang ni datang mengadu org call bila bercakap org yg call tu tak dengar akibat jatuh dari atas katil ke lantai. Jalan penyelesaiannya adalah kami tukarkan plugin iPhone 6s yg oneSet dgn microphone. Alhamdulillah selepas tukar plug […]

Read more

Repair LCD iphone 6s+

By Rabiatul In Repair Smartphone Bangi No comments

. DONE!! . . Alhamdulillah..selesai sekali lagi tukar screen iphone 6s+ yg berwarna warni seperti pelangi ni..huhu..harga terbaikk kami bagi untuk anda..so ape lagii..pm kami teruss..!😊 . . . [ATTENTION] . =================== . Perlukan khidmat repair phone face2face?? . . Jom jumpa kami di….. CHAMO SMARTPHONE REPAIR & SERVICE CENTRE SEKSYEN 7, BANDAR BARU BANGI […]

Read more

Iphone 5 battery replacement

By Rabiatul In Repair Smartphone Bangi No comments

Iphone 5 battery replacement. Reason : battery phone cepat habis Harini akak ni datang kedai kami dan bagitahu yang battery iPhone 5 beliau cepat sngt habis padahal baru je lepas charge 100%. Beliau minta untuk kami cek. Bila kami cek, kami dapati battery ada problem. Itulah punca sebenqr nye Kami cadangkan untuk akak ni tukar […]

Read more