Kedai Repair Handphone Murah Bangi | Chamo Bandar Baru Bangi

TELEFON MASUK AIR

By Syaznisam Chamo Bangi In Water damage repair No comments

SAMSUNG J7 PRIME WATER DAMAGE CLEANING IN PROCESS!‼️ Tengah seronok bawak tetiba hujan. Langsung air masuk dalam telefon. Kurangkan kos perbelanjaan anda. Hantar kepada kami harga yang berpatutan. Gadgets anda pun ada masalah seperti ini??? Jom bawak berjumpa dengan kami di :- CHAMO SMARTPHONE REPAIR & SERVICE CENTRE SEKSYEN 7, BANDAR BARU BANGI (Dimiliki oleh […]

Read more

TUKAR SAMSUNG S6 BATERI DAN PLUG IN

By Syaznisam Chamo Bangi In Battery Replacement No comments

Tak boleh on la pulak😭😭.  Ada satu akak ni datang, mengadu kepada kami team chamo bangi mengenai masalah telefon miliknya. Selepas team kami melakukan cek kepada telefon akak tersebut. Rupa-rupanya masalah pada plug in dan bateri. Dengan kehebatan team chamo bangi masalah yang dimiliki akan tersebut terus selesai. Gadgets anda pun ada masalah seperti ini??? […]

Read more

TUKAR MIC SAMSUNG J7 PRO

By Syaznisam Chamo Bangi In Phone repair No comments

Tak habis borak sudah siap pasang ..Berdesuppp!!! “Sakit tekak dik asyik terjerit2 je bila bercakap dengan orang , orang still cakap suara macam perlahan sangat ” mengadu brader nie pada technician kami .. Check punya check ,rupanya mic problem ..So tanpa lengah terus brader nie suruh tukar.. Lega sikit tekak dia bila bercakap dengan orang […]

Read more

TUKAR PLUGIN SAMSUNG NOTE 3

By Syaznisam Chamo Bangi In Phone repair No comments

      Aduh tak masuk pulak cas ni. Dah la banyak mesej di dalam fon tu. Lalu customer berikut bawa kepada kami team chamo bangi. Selepas technician kami memeriksa telefon tersebut. Plug in miliknya rosak. Dengan kehebatan team kami dapat menyelesaikan masalah abang tersebut semudah A B C. Gadgets anda pun ada masalah seperti […]

Read more

Samsung Note 5 battery replacement

By Rabiatul In Repair Smartphone Bangi 4 Comments

Samsung Note 5 battery replacement. Reason : Hanya boleh On bile connect charge Harini akak ni datang kedai kami dan bagitahu yang phone note 5 beliau boleh on bile bersambung dgn charge . Beliau minta untuk kami cek. Bila kami cek, kami dapati battery ada problem. Itulah punca sebenar nye Kami cadangkan untuk akak ni […]

Read more

Plugin/Charging Port iPhone 6S Replacement

By Rabiatul In Repair Smartphone Bangi No comments

Plugin/Charging Port iPhone 6S Replacement. Problem = tidak boleh caj, music speaker tidak keluar volume, headphone/mic tak berfungsi. Abang ni datang mengadu org call bila bercakap org yg call tu tak dengar akibat jatuh dari atas katil ke lantai. Jalan penyelesaiannya adalah kami tukarkan plugin iPhone 6s yg oneSet dgn microphone. Alhamdulillah selepas tukar plug […]

Read more

Replacement Battery Sony Xperia Z2

By Rabiatul In Repair Smartphone Bangi No comments

Phone – Sony Xperia Z2 Problem – Battery dh smpai due bersalin 😅 Solution – Tukar batteri baru Tech – Faiz Jika Lcd phone anda terangkat tu maknenye battery anda mengandung ye.. jdi cepat2 la g spital utk repair.. Jom jumpa kami di – CHAMO SMARTPHONE REPAIR & SERVICE CENTRE SEKSYEN 7, BANDAR BARU BANGI (Dimiliki […]

Read more

GANTI LCD IPHONE 5S

By Rabiatul In Repair Smartphone Bangi No comments

GANTI LCD IPHONE 5S ______________________________________ Setelah diperiksa oleh technician kami, phone ini mengalami kerosakan dibahagian touch screen dan lcd rosak, jadi technician kami telah menggantikannya dengan yang baru. Phone ini mempunyai 2 lapisan iaitu touch screen dan lcd. Jadi pengguna phone perlu berhati2 dan mengambil langkah selamat supaya phone anda tidak tertekan atau terjatuh yang […]

Read more

REPLACEMENT LCD IPHONE 6

By Rabiatul In Repair Smartphone Bangi No comments

#DONE REPLACEMENT LCD IPHONE 6 Hari nie cust datang terus tunjuk phone dia yang retax seribu dengan muka sedih.. Kami : Kenapa dgn phone nie? (Sambil check phone) Cust : Jatuh dekat tangga.. hmmm Kami : Phone nie tak de pape cume perlu tukar lcd je.. Cust : betul ke nie?? Tukar la yg baru. (Tersenyum […]

Read more

Ganti LCD iPhone 6G

By Rabiatul In Repair Smartphone Bangi No comments

Phone – Iphone 6 Problem – Lcd retak Solution – Tukar Lcd baru Tech – faiz Jika phone anda terjatuh lalu pecah @ retak boleh la bwak jumpa dgn kami di – CHAMO SMARTPHONE REPAIR & SERVICE CENTRE SEKSYEN 7, BANDAR BARU BANGI (Dimiliki oleh – MrFix Technologies Sdn Bhd)No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi, 43650 […]

Read more