logo

No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi

Isnin - ahad
10am - 10pm

WhatsApp

+6018-9886531

Penukaran Bateri iPhone 6S Plus

Ditulis pada : March 1, 2020
Penukaran bateri iPhone 6s Plus

Penjagaan bateri merupakan perkara yang paling penting untuk dijaga. sebarang masalah yang berkenaan bateri akan dapat diselesaikan oleh MRFIX Bandar Baru Bangi. Penukaran bateri iPhone 6S Plus akan dapat diselesaikan dalam tempoh masa 40 minit. Bateri adalah satu sumber kuasa untuk sesebuah alat eletronik. walaubagaimanapun, penjagaan bateri yang cermat perlulah dititikberatkan untuk menjaga jangka hayat sesebuah bateri peranti anda.

berikut merupakan punca bateri cepat rosak;

  1. Mengecas telefon bimbit anda untuk jangka masa yang panjang.
  • Para Pengguna masa pada masa kini selalu terlupa untuk mematikan suis sewaktu cas.¬† Apabila anda mengecas telefon tersebut melebihi masa yang di tetapkan ia menyebabkan bateri tersebut kembung.

2. Penggunaan kabel charger yang tidak berkualiti.

disarankan agar menggunakan kabel yang diberi semasa membeli telefon atau beli yang original . Apabila kita menggunakan kabel yang tidak berkualiti atau kabel murah yang senang didapati dipasaran, kesannya, kerana terdapat kadar kemasukan eletrik yang tidak mengikuti piawai yang ada pada bateri.

3. Penggunaan powerbank yang berkualiti

  • Ramai yang beranggapan seolah-olah powerbank seperti teman akrab mereka. Hal ini kerana pengguna menggunakan powerbank kesana-kemari tanpa meninggalkan powerbank dirumah. Penggunaan powerbank yang murah dan tidak berkualiti akan menyebabkan peranti atau telefon anda rosak, hal ini kerana istilah yang harus kita fahami sama seperti akibat dengan menggunakan kabel yang tidak berkualiti.

Sekiranya anda menginginkan penukaran bateri telefon pintar anda, sila hubungi kami:

  • 018 988 6531

Atau datang sahaja di kedai kami

  • No 50 , Jalan 7/7A , 43650 , Bandar Baru Bangi , Selangor.

Ditulis oleh Farah

Kepakaran kami di MrFix adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain Рlain. Sila hubungi 018-9886531 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.