logo

No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi

Isnin - ahad
10am - 10pm

WhatsApp

+6018-9886531

Battery iPhone 6 Kembung

Ditulis pada : August 18, 2017

Lagi dan lagi kejadian yang sama menimpa pelanggan kami di #mrfixbangi dan kini battery iphone 6 yang  telah kembung diluat tabi’i. Hakikatnya kejadian ini berlaku kerana kekerapan kita mengecaj telefon sambil bermain ataupun kerap menggunakan powerbank secara beterusan dan mengecaj di tempat yang salah (charging port 2AM) & overcaj ketika tidur malam.

dinasihatkan agar anda mengambil beberapa langkah atau tips penjagaan bateri phone ini

  1. tidak menggunakan “In-Car charger”
  2. tidak menggunakan phone sambil charge
  3. menggunakan cable originl dan bukan “third-party cable” (cable tidak original)
  4. tidak mengecaj menggunakkan powerbank slot 2AM
  5. tidak mengovercaj ketika tidur

diharapkan agar pembaca artikal ini dapat menimba manfaat daripada apa yang ditulis agar dapat membendung kejadian sama kepada diri sendiri. tidak lupa juga kepada semua yang ingin membaiki anda bole menikmati tawaran-tawaran menarik dari kami di mrfixbangi bersemperna Raya dan Merdeka Offer yang dijalankan khas kepada pelanggan kami.

mrfix #mrfixrepair #mrfix2u #mrfixbangi #sayarepairiphone#sayarepairiphonebangi #iphonerepairbangi #repairiphonebangi #bangi#kajang #semenyih #ukm #kptm #GMI #putrajaya #puchong #serdang#cheras #upm #uniten #nilai #uniklmiat #ipbputrajaya #thebestprices#makmarahfonrosak

Ditulis oleh MrFix Bangi

Kepakaran kami di MrFix adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain Рlain. Sila hubungi 018-9886531 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.