logo

No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi

Isnin - ahad
10am - 10pm

WhatsApp

+6018-9886531

Cara Membersihkan Earphone dengan Mudah

Ditulis pada : October 10, 2020Bersihkan dengan cotton buds dan alkohol


Selepas lapkan, anda boleh membersihkan earphone dengan penutup kapas yang direndam dalam alkohol. Kaedah ini membantu mensterilkan permukaan dan membuang sisa kotoran telinga pada earphone. Namun, jangan biarkan kapas menjadi basah. kerana boleh menjadikan alkohol masuk dan merosakkan earphone.

Keringkan dengan bola kapas atau tisu

Seterusnya, anda boleh mengeringkannya dengan tisu atau bola kapas. Selain itu, anda juga boleh menggunakan pelekat dinding untuk melekatkan earphone yang telah dibersihkan sebelumnya. Ini boleh menyebabkan serpihan terkumpul. Anda boleh melakukan ini dua atau tiga kali untuk hasil maksimum.

Cuci earbuds

Anda boleh membersihkan earphone atau earbud dengan sabun pinggan. Caranya, tuangkan sedikit sabun basuh dengan air suam. Selepas itu, anda boleh menggunakan campuran bahan ini untuk membersihkan gegendang telinga. Gunakan kain lembut untuk membersihkannya.

Earphone adalah salah satu tempat tersembunyi yang mengandungi banyak bakteria. Menyimpannya di mana-mana tempat atau sering membagikannya dengan rakan boleh mengakibatkan pencemaran telinga pada bakteria. Oleh itu, sangat penting bagi anda untuk mengetahui cara membersihkan fon telinga anda dengan betul.Ditulis oleh Farah

Kepakaran kami di MrFix adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain Рlain. Sila hubungi 018-9886531 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.