logo

No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi

Isnin - ahad
10am - 10pm

WhatsApp

+6018-9886531

Laptop DELL

Ditulis pada : July 19, 2016
dell laptop no display repair di bangi

Laptop DELL
Problem : No Display.
Laptop ni dah pernah repair kat tempat lain. Owner kata tahan sebulan lebih lepas tu jadi balik screen gelap bila on. Nak hantar balik ke kedai tapi kedai tu bagi sebulan je warranty.

Sebaik sahaja laptop dihantar kepada kami, laptop tersebut didapati mengalami kerosakan pada chipset. Chipset sebelum ni hanya di reflow@reheat@dipanaskan sahaja bukan di tukar.

Sepatutnya, masalah chipset di tukar terus untuk bertahan lebih lama. Masalah  ini berpunca disebabkan oleh overheating dari habuk yang tidak pernah dicuci pada kipas dalam laptop.

Solution : Tukar Chipset Baru.

Pengajaran : Sila Service atau cuci habuk didalam laptop anda.

Ditulis oleh MrFix Bangi

Kepakaran kami di MrFix adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain Рlain. Sila hubungi 018-9886531 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.