logo

No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi

Isnin - ahad
10am - 10pm

WhatsApp

+6018-9886531

Nasihat penyakit Coronavirus (COVID-19) untuk orang ramai

Ditulis pada : September 21, 2020

Pertahanan terbaik anda terhadap COVID-19 ini adalah kebersihan yang baik. Pertubuhan Kesihatan Sedunia atau World Health Organisation (WHO) mencadangkan supaya kerap membasuh tangan dengan sabun dan air atau menggunakan pembersih tangan. Juga elakkan menyentuh mata, hidung dan mulut anda selepas bersentuhan dengan sebarang permukaan, dan tutup mulut anda apabila batuk dan bersin (dan kemudian basuh tangan anda).  Secara amnya, yang terbaik adalah untuk mengelakkan perjalanan jika anda tidak sihat.

Penggunaan hand sanitizers berasaskan alkohol dengan selamat.

  • Dalam keadaan apa-apa, minum atau biarkan kanak-kanak menelan pembersih tangan berasaskan alkohol. Ia boleh menjadi beracun.
  • Ingat bahawa mencuci tangan dengan sabun dan air juga berkesan terhadap COVID-19.
  • Elakkan menyentuh mata, mulut dan hidung anda segera setelah menggunakan pembersih tangan berasaskan alkohol, kerana boleh menyebabkan kerengsaan.
  • Pembersih tangan yang disyorkan untuk melindungi terhadap COVID-19 adalah berasaskan alkohol dan oleh itu boleh mudah terbakar. Jangan gunakan sebelum mengendalikan api atau memasak.
  • Jauhkan pembersih tangan berasaskan alkohol dari jangkauan kanak-kanak. Ajar mereka cara menggunakan pembersih dan pantau penggunaannya.
  • Sapukan sejumlah wang syiling pada tangan anda. Tidak perlu menggunakan sejumlah besar produk.

Ditulis oleh Farah

Kepakaran kami di MrFix adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain Рlain. Sila hubungi 018-9886531 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.