logo

No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi

Isnin - ahad
10am - 10pm

WhatsApp

+6018-9886531

Penggantian Keyboard Yang Baharu

Ditulis pada : March 3, 2020

Kebanyakkan masalah yang dialami oleh pelanggan kami adalah kerosakan pada keyboard laptop. kerosakan pada keyboard adalah jelas dilihat kerana secara fizikalnya kita akan lihat beberapa abjad tertanggal dari keyboard laptop.

Diantara punca kerosakan pada keyboard laptop adalah disebabkan oleh kelalaian kita semasa menggunakan keyboard. Sebagai contoh, dengan bermain game menggunakan keyboard laptop. Hal ini kerana,
Bila salah satu abjad pada keyboard tertanggal ia akan menyukarkan proses kerja yang mahu diselesaikan walaupun key tersebut masih boleh digunakan. Selain itu juga, mungkin terdapat air yang tumpah di atas keyboard. Secara fizikalnya, keyboard kita mungkin tiada tampak kerosakan dimata, walaubagaimanapun, mungkin litar elektronik di keyboard mungkin tidak terselamat kerana tempat mula-mula akan terkena apabila air tertumpah atas laptop ialah papan kekunci. 


Namun, untuk lebih memudahkan kerja, pelanggan kami telah datang ke MRFIX Bandar Baru Bangi dan membuat penukaran keyboard yang baru.
selain daripada service penukaran keyboard, kami juga menyediakan service seperti format laptop, penukaran screen, penggantian thermal paste dan sebagainya.


Pakat ramai-ramai singgah ke tempat kami dan berjumpa FACE2FACE dengan Technician kami untuk sebarang perkhidmatan repair, service, dan lain-lain.

Sebarang pertanyaan boleh terus hubungi kami di nombor 018 9886 531.
atau terus ke alamat kami seperti yang beralamat berikut;


No.50,Jalan 7/7A,
Bandar Baru Bangi,
43650 Bangi
Selangor Darul Ehsan
Landmark : JPJ Bangi (Blok Tengah)
Operation Hours : 10am-9pm

Ditulis oleh Farah

Kepakaran kami di MrFix adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 018-9886531 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.