logo

No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi

Isnin - ahad
10am - 10pm

WhatsApp

+6018-9886531

Servis Laptop Face To Face Di MRFIX Bangi

Ditulis pada : May 13, 2017
servis_repair_laptop_face_to_face_mrfix_bangi

Semalam, seorang pelajar dari UNIKL menghantar laptop kepada kami mengadu laptopnya LCD Laptopnya Blank dan meminta untuk menukar LCD Laptop beliau.

Kami cuba meminimumkan kos beliau dengan troubleshoot terlebih dahulu masalah laptop beliau sebelum menukar LCD Screen. Kami hanya cuci RAM beliau dengan pemadam, laptop beliau dah kembali berfungsi. Simple je kan? Dah tak perlu tukar LCD Screen Laptop sebab bukan Screen pun yang rosak.

640640

Perkara sebegini juga boleh terjadi kepada anda jika tidak servis laptop anda 6 Bulan sekali ! Bukan hanya LCD Skrin Laptop anda boleh blank, motherboard atau GPU laptop pun boleh rosak.

Kesimpulannya, servislah laptop anda seboleh-bolehnya 6 bulan sekali untuk memastikan laptop anda berada dalam keadaan baik dan menjimatkan kos di masa hadapan. đŸ˜€


Kenapa Laptop overheat?

Perkara ini berlaku kerana chipset motherboard tidak mampu lagi berfungsi dengan baik oleh kerana ruang udara pada kipas laptop anda sudah diselaputi habuk tebal dan boleh jadi ada serangga yang bersarang didalam laptop anda.

6

Apa yang perlu anda buat untuk mengelakkan perkara ini berlaku?

Seperti kereta juga, ianya perlu diservis bila sampai masanya. Servis 6 bulan sekali sudah memadai jika dibandingkan dengan kerosakan yang lebih teruk perlu anda hadapi. Pastikan anda tidak mecuba servisnya sendiri, ianya juga boleh merosakkan skru serta beberapa part  laptop anda. Mudah sahaja, hantar terus kepada kami, dengan kos yang berbaloi anda pasti berpuas hati.

servis_laptop_face_tp_face_mrfix-2

Jika anda ada masalah berkaitan dengan laptop dan sebagainya boleh Walk-in outlet kami di alamat bawah:

Branch : *BANDAR BARU BANGI, SELANGOR*
Address : No.50 ,JALAN 7/7A,
43650 BANDAR BARU BANGI,
SELANGOR.
Operation Hours : 10:00am-09:00pm (SUNDAY CLOSED)
Hotline : +6 018 988 6531 (Din)

P/S : Repair Macbook Dan Laptop Hanya Di MRFIX Cawangan Bangi Sahaja.

Ditulis oleh MrFix Bangi

Kepakaran kami di MrFix adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 018-9886531 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.