Zola melancarkan bank kuasa (powerbank) terbarunya yang iaitu bernama Zola Hero.Powerbank ini mempunyai kapasiti 10,000 mAh dan mempunyai standard kelajuan cas yang lengkap.

Piawaian dengan pengecasan pantas ini serasi dengan pelbagai peranti di pasaran seperti Oppo, Vivo, Iphone,Samsung, Huawei, xiomi dan pelbagai peranti lain.

Kami juga menguji Zola Hero untuk mengecas bateri Oppo Reno2, dan status VOOC muncul pada skrin semasa mengecas. Pengecasan dilakukan dari bateri kosong, dan dalam masa satu jam, bateri dikenakan 80%.

Selain memiliki standard caj cepat yang lengkap, Zola Hero juga mempunyai pelbagai standard keselamatan seperti CE, FCC, dan pensijilan RoHS.

“Oleh itu, selamat menggunakannya bila-bila masa dan di mana sahaja, termasuk apabila digunakan dalam kabin pesawat,” kata Tomo Pengarah PT Zola Indonesia dalam satu kenyataan yang diterima dari detikINET.

Sementara itu, untuk memberikan perlindungan komprehensif kepada peranti ini, Zola Hero dilengkapi sembilan perlindungan pintar yang meliputi Perlindungan Suhu Pintar, Perlindungan Lebih Caj Pintar, Perlindungan Lebih Pintar, Perlindungan Litar Pintar Pintar, Perlindungan Lebih-Voltan Lebih Pintar, Perlindungan Lebih Output Voltan Perlindungan, Perlindungan Pemulihan Pintar, Output Semasa Smart Output, dan Perlindungan Sel PTC Pintar.