logo

No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi

Isnin - ahad
10am - 10pm

WhatsApp

+6018-9886531

Asus Rog Phone 3 The Game Changer

Ditulis pada : August 29, 2020

Asus ROG telefon 3 dibina untuk permainan dan prestasinya

Asus ROG phone 3

Asus ROG telefon 3 direka untuk permainan seperti PUBG Mobile. Tetapi ia juga merupakan pratonton ciri yang mana lebih banyak telefon arus perdana boleh menerima pakai pada tahun depan

Telefon permainan mempunyai khalayak niche, tetapi ciri mereka sering digunakan oleh telefon yang lebih arus perdana kemudian ke bawah garis. Satu contoh besar ini memaparkan dengan kadar refresh yang tinggi, yang pertama muncul dalam telefon Razer 2017 dan telefon Asus ROG asal pada 2018. Kini telefon seperti Galaxy S20, OnePlus 8, 8 Pro, Motorola Edge dan Edge ditambah semua mempunyai skrin kadar refresh yang tinggi.

Asus ‘ telefon permainan terbaru adalah lelaran ketiga telefon ROG yang disebutkan di atas, yang dikenali sebagai telefon ROG 3. Telefon mengambil semua perkakasan sehingga ke tahap seterusnya, dengan tujuan mempunyai prestasi terbaik mana-mana telefon Android. Di tengah-tengah ROG 3 adalah yang baru Snapdragon 865 Plus pemproses yang membolehkan ia menjadi 10% lebih cepat daripada pemproses 865 biasa yang lain yang boleh didapati di telefon Android premium lain.

Selepas menghabiskan masa dengan itu, saya mendapati bahawa ROG 3 benar-benar telefon Android yang paling berkuasa kita pernah diuji sehingga kini. Tetapi prestasi tidak berhenti di situ. ROG 3 mempunyai lebih banyak RAM daripada kebanyakan laptop orang dan salah satu daripada bateri terbesar yang ditemui pada mana-mana telefon hari ini.

Asus dipinjamkan kepada kami satu prapproduksi ROG 3 dengan perisian pra-pengeluaran dan kerana itu saya hanya boleh memberikan maklumat secara kasar dan bukan kajian yang diberikan sepenuhnya. Juga, Asus belum mengumumkan harga untuk ROG 3–yang merupakan satu lagi sebab mengapa saya tidak boleh memberi penghakiman nilai rasmi. Jika ia mempunyai tag harga $900 yang sama seperti Asus ROG Phone tahun lepas, saya tidak mempunyai teragak-agak untuk mencadangkan. Alamak, dengan sokongan 5G, saya dapat melihat ini akan menjadi telefon $1,000. Asus ROG telefon 3 mungkin akan tersedia di Amerika Syarikat ini jatuh.

Asus ROG 3 adalah telefon Android yang paling berkuasa

ROG 3 meninggalkan semua telefon Android lain di dalam debu. Gabungan bahawa 865 Plus pemproses, 16GB RAM (walaupun ada juga versi 12GB) dan UFS 3.1 penyimpanan membuat ini raksasa mutlak.

Apabila saya meletakkan telefon ke dalam mod X (Performance Mode), ia bukan sahaja lebih cepat daripada setiap telefon Android kami telah diuji tahun ini, saya boleh menggunakannya untuk jangka masa yang lama untuk permainan tanpa mengalami apa-apa masalah dalam prestasi.

Asus mengatakan bahawa kita boleh menguji persembahan preproduction ROG 3. Jadi kami lakukan. Perisian sampel semakan saya membina nombor versi 17.0822.2005.11. Di bawah adalah keputusan ujian prestasi kami supaya anda boleh melihat bagaimana ia disusun dengan sedikit Snapdragon 865-powered telefon utama.

Apabila saya tidak bermain game, Semua kuasa itu membantu aplikasi terbuka cepat dan animasi kelihatan smooth. Paparan 144Hz (yang saya akan masuk kemudian) bersama dengan segala sesuatu yang lain tentang telefon ini menjadikan seluruh dunia saya kelihatan perlahan sekarang. Ini jenis peppiness dan kelajuan di hujung jari saya benar-benar ketagihan dan saya tidak pasti bagaimana saya akan kembali kepada phone yang lebih slow.
Asus ROG phone 3
Asus ROG telefon 3
Mod X membolehkan Snapdragon 865 Plus pemproses menolak sendiri ke Max. Satu sistem penyejukan yang inovatif dan kipas yang berasingan yang anda lampirkan membantu memastikan bahawa ROG 3 prestasi pada kelajuan tinggi untuk jangka masa yang panjang.

Paparan lancar 144Hz yang licin
Ia berhampiran mustahil untuk menerangkan bagaimana “hidup ” skrin 144Hz kelihatan seperti. Walaupun ROG 3 bukan telefon pertama dengan skrin 144Hz (yang menghormati pergi ke telefon 5G RedMagic) ia masih menarik. Apabila saya kembali ke telefon kerja saya dengan paparan 60Hz, ia kelihatan begitu banyak lebih kabur dan hampir mengecewakan digunakan.

Skrin mempunyai kadar sentuhan 270hz juga, yang bermaksud apabila jari anda paip atau leretan di atasnya, bahawa telefon mendaftarkan mereka secepat mungkin. Ini membuat gaming tampak lebih cepat dan saya tidak pernah merasa selancar ini ketika tapping screen.

Asus ROG telefon 3 mempunyai skrin dengan kadar refresh 144Hz. Grafik dan animasi kelihatan licin dan menarik.

Asus ROG telefon 3 mempunyai bateri gergasi
The ROG 3 Powered by a 6, 000mAh bateri. Jadi, anda mendapat prestasi Android terbaik tanpa mengorbankan nyawa bateri.

Saya menjalankan ujian video yang dikatalogkan pada 50% kecerahan dan kadar segar semula yang ditetapkan pada 144Hz dalam mod kapal terbang dan ROG 3 berlangsung 24 jam dan 3 minit. Walaupun kita mempunyai lebih banyak ujian untuk dijalankan.

Jelas apabila gaming, telefon tidak akan bertahan 24 jam lurus. Tetapi saya tidak mempunyai masalah membuatnya melalui Gaming Marathon 2.5 jam bermain PUBG Mobile, asfalt 9, Alto Odyssey dan Sdorica.

Peningkatan lain ROG 3
Berbanding dengan Rog 2, Rog 3 membuat perubahan yang ketara dan penambahbaikan kepada semua yang cukup banyak. Ia berjalan Android 10 dengan Asus ZenUI dan ada mod gelap juga.

Kipas yang boleh pisah telefon, yang dikenali sebagai sejuk Aeroaktif, kini mempunyai kickstand. Dan seperti telefon ROG sebelumnya, terdapat Port USB-C pelabuhan/aksesori di sebelah kiri untuk permainan mendatar. ROG 3 datang dengan pengecas 30W dan anda akan mendapat tiga bulan Google Stadia Pro secara percuma.

Saya tidak sabar-sabar untuk menguji Asus ROG 3 lebih terutamanya apabila perisian akhir keluar.

Ditulis oleh Farah

Kepakaran kami di MrFix adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain Рlain. Sila hubungi 018-9886531 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.