logo

No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi

Isnin - ahad
10am - 10pm

WhatsApp

+6018-9886531

Kerosakan Water Damage

Ditulis pada : April 8, 2020

Kerosakan air yang sering dialami oleh pelanggan kami adalah tertumpah air, terjatuh dalam mangkuk tandas, terjatuh dalam laut dan sebagainya.

Langkah utama yang hendaklah dilakukan apabila telefon pintar kita terkena air ialah, diangkat dengan seberapa segera supaya air tidak masuk dengan lebih dalam melalui rongga terbuka yang ada pada setiap fon seperti charging port atau lubang speaker. Jika fon saudara/i terdiri dari jenis non built in, hendaklah dicabut terus bateri dan dileraikan setiap komponen dan alatan dalaman fon tersebut. Bila sudah dicabut, lap setiap satunya dengan kain bersih dan kering.

Untuk telefon pintar yang berjenis non built in, anda tidak dapat membuka telefon pintar anda melainkan dengan kepakaran technician & peralatan khusus, hendaklah dibiarkan sahaja fon tersebut dan jangan cuba untuk menggunakannya.

Sekiranya anda mengalami masalah skrin pecah seperti gambar di atas, anda boleh terus menghubungi nombor kami di 0189886531.

Lokasi kami : https://goo.gl/maps/knY18uE2zUKCf7LS8

No.50,Jalan 7/7A,

Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi Selangor Darul Ehsan
Landmark : JPJ Bangi (Blok Tengah)

Operation Hours : 10am-9pm

Ditulis oleh Farah

Kepakaran kami di MrFix adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 018-9886531 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.