logo

No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi

Isnin - ahad
10am - 10pm

WhatsApp

+6018-9886531

Langkah Menjaga LCD Telefon Pintar

Ditulis pada : May 9, 2020

Pengguna telefon pintar kerap mengalami masalah skrin lcd telefon pintar pecah, dengan masalah yang ada pada telefon pintar ini, maka jalan penyelesaiannya adalah dengan menukar dengan yang baharu. Kami akan kongsikan serba sedikit berkenaan tips penjagaan LCD telefon pintar dengan baik.

Antara tips yang boleh kami kongsikan adalah dengan menggunakan Tempered glass yang berkualiti. Tempered glass dapat melindungi skrin telefon pintar supaya selamat dari pecah dan calar dengan adanya tempered glass. Selain itu, Tempered glass ada yang mempunyai bentuk seperti cermin yang akan memperlihatkan diri anda.

Selain itu, anda haruslah memastikan agar skrin telefon pintar anda disimpan ditempat yang selamat dari benda yang akan membuatkan skrin anda calar seperti buku, kunci, pen dan sebagainya. Skrin telefon tidak boleh terkena pada tekanan yang kuat. Sekiranya skrin LCD terkena benda yang kuat, ia akan menyebabkan skrin lcd tidak dapat mengesan sentuhan anda.

Skrin LCD Huawei yang mengalami masalah pecah.

Skrin LCD yang pecah ini akan mengakibatkan jari anda luka. Sekiranya anda mengalami masalah skrin pecah seperti gambar di atas, anda boleh terus menghubungi nombor kami di 0189886531.

Anda juga boleh terus berkunjung ke lokasi kami :

MrFix Bandar Baru Bangi
No.50,Jalan 7/7A,
Bandar Baru Bangi,
43650 Bangi Selangor Darul Ehsan
Landmark : JPJ Bangi (Blok Tengah)
Operation Hours : 10am-9pm

Lokasi kami : https://goo.gl/maps/knY18uE2zUKCf7LS8

Ditulis oleh Farah

Kepakaran kami di MrFix adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain Рlain. Sila hubungi 018-9886531 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.