logo

No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi

Isnin - ahad
10am - 10pm

WhatsApp

+6018-9886531

Laptop Terbaik Untuk Editing Video dan Rendering

Ditulis pada : September 7, 2020

Maklumat mengenai komputer riba terbaik untuk editing video. Perkembangan teknologi pada masa kini, membolehkan kita melakukan semuanya dengan mudah. Salah satunya adalah dengan melakukan kerja seperti melukis atau editing lagu atau video. Ya, bergantung pada prestasi komputer riba atau PC kita memudahkan kita melakukan pelbagai pekerjaan. Jika berbicara mengenai komputer riba, tentu saja, ia tidak dapat dipisahkan dari pelbagai jenama terkenal di dunia seperti Asus, Acer, Lenovo, HP, Dell hingga Toshiba. Sudah tentu ini dapat menjadikan persaingan dalam dunia komputer riba menjadi lebih sengit. Sekarang, dengan persaingan yang sengit, yang akan mendapat faedah adalah pengguna. Cuba bayangkan jika setiap vendor bertembung satu sama lain untuk mendapatkan potongan sehingga produk mereka dijual.

Oleh itu, banyak vendor bersaing untuk mengeluarkan varian produk terbaik mereka untuk memenuhi pasaran komputer riba di dunia, terutama Indonesia. Pada masa ini komputer riba tidak hanya digunakan sebagai alat menaip, tetapi beberapa juga digunakan untuk bermain permainan. Selain itu, komputer riba juga banyak digunakan dalam aspek multimedia. Seperti penyuntingan gambar atau foto untuk editing suara dan editing video. Sudah tentu dengan semua itu, spesifikasi komputer riba untuk editing video juga berubah mengikut keperluan. Katakan jika anda ingin memasang Adobe Photoshop, Adobe Premiere, Adobe After Effects to Corel Draw. Tentunya ia memerlukan spesifikasi komputer riba yang cukup berkualiti dan juga dengan paparan skrin yang cukup bagus.

Bukannya anda keliru tentang komputer riba mana yang sesuai untuk perkara multimedia. Kami mengesyorkan agar anda melihat senarai 10 komputer riba terbaik untuk editing video di bawah ini yang kami tunjukkan khas untuk anda. Berikut adalah 10 komputer riba terbaik untuk editing video:

Harga Laptop Terbaik Untuk Editing Video

1. ASUS A456UR

Jual Asus A456UR

Komputer riba pertama yang kami pilih adalah ASUS ‘. Pasti anda sudah tahu bahawa ASUS memang mempunyai komputer riba yang dianggap mempunyai prestasi yang cukup mampu. Komputer riba yang kami pilih adalah ASUS A456UR yang merupakan komputer riba yang paling banyak dibeli. Komputer riba ini mempunyai spesifikasi Prosesor Intel Core i5-7200U dengan kelajuan 2.5 hingga 3.10 GHz. Kemudian ia mempunyai RAM 4GB dan storan cakera keras 1 TB. Komputer riba ini mempunyai Kad VGA GT930MX 2GB dengan lapisan selebar 14 inci. Komputer riba ini dilengkapi dengan sistem operasi Windows 10 dan dilengkapi dengan DVD-RW, kamera dan Bluetooth. Baca: Harga Asus A456UR

2. ASUS X555UJ

Asus X555UJ

Kemudian yang kedua masih komputer riba ASUS. Sudah tentu anda sudah tahu bahawa ASUS memang mempunyai komputer riba yang dianggap mempunyai prestasi yang cukup baik. Komputer riba yang kami pilih seterusnya adalah ASUS X555UJ. Komputer riba ini mempunyai spesifikasi Prosesor Intel Core i5-6200U dengan kelajuan 2.3 hingga 2.8 GHz. Kemudian ia mempunyai RAM 4GB dan penyimpanan cakera keras 500GB. Komputer riba ini mempunyai Kad VGA GT920M 1GB dengan lapisan selebar 15.6 inci. Komputer riba ini dilengkapi dengan sistem operasi DOS dan dilengkapi dengan DVD-RW, kamera dan Bluetooth. (Baca: Harga ASUS X555UJ )

3. ASUS A555LB

Kemudian komputer riba seterusnya masih menjadi milik ASUS. Pasti anda sudah tahu bahawa ASUS memang mempunyai komputer riba yang dianggap mempunyai prestasi yang cukup. Komputer riba yang kami pilih adalah ASUS A555LB. Komputer riba ini mempunyai pemproses Intel Core i5-5200U dengan kelajuan 2.2 hingga 2.7 GHz. Kemudian ia mempunyai RAM 4GB dan storan cakera keras 1 TB. Komputer riba ini mempunyai Kad VGA GT940M 2GB dengan lapisan Ultra HD 4K 15.6 inci. Komputer riba ini dilengkapi dengan sistem operasi DOS dan dilengkapi dengan DVD-RW, kamera dan Bluetooth. (Baca: Harga ASUS A555LB  )

4. ASUS A456UQ

ASUS A456UQ-FA073D

Masih komputer riba milik ASUS yang kami pilih. Pasti anda sudah tahu bahawa ASUS memang mempunyai komputer riba yang dianggap mempunyai prestasi yang cukup. Komputer riba yang kami pilih adalah ASUS A456UQ yang merupakan komputer riba dengan prestasi hebat. Komputer riba ini mempunyai pemproses Intel Core i7-6500U dengan kelajuan 2.5 hingga 3.1 GHz. Kemudian ia mempunyai 8GB RAM dan 1TB storan cakera keras. Komputer riba ini mempunyai Kad VGA GT940MX 2GB dengan lapisan Full HD selebar 14 inci. Komputer riba ini dilengkapi dengan sistem operasi DOS dan dilengkapi dengan DVD-RW, kamera dan Bluetooth. (Baca: Harga ASUS A456UQ )

5. MACBOOK PRO MF839 RETINA

Harga MACBOOK PRO MF839

Kemudian beralih ke pro macbook. Sudah tentu, jika anda melihat ikon epal yang sedikit digigit, anda akan mengetahui bahawa Apple adalah barang kelas tinggi. Harga yang ditawarkan nampaknya sepadan dengan prestasi yang diberikan. Macbook Pro ini adalah versi retina paparan yang sesuai untuk perkara multimedia seperti editing lagu atau video. Macbook Pro ini mempunyai pemproses Intel Core i5 dengan kelajuan 2.7 hingga 3.1 GHz dengan 8GB RAM. Kemudian dilengkapi dengan storan SSD 128 GB dan VGA Intel HD6100. Layarnya selebar 13.3 inci dengan paparan retina 2560 x 1600 dan dilengkapi dengan sistem operasi Mac OS X tanpa DVD dan dilengkapi dengan kamera dan Bluetooth. (Baca:  Harga Laptop Apple Lengkap )

6. MACBOOK AIR MJVP2

Apple MacBook Air – 11″ MJVP2 Specifications | Step in Technology

Masih mengenai komputer riba Apple, macbook udara. Harga yang ditawarkan nampaknya sepadan dengan prestasi yang diberikan. Macbook Air ini dianggap sesuai untuk urusan multimedia seperti menyunting lagu atau video. Macbook Air ini mempunyai pemproses Intel Core i5 dengan kelajuan 1.6 hingga 2.7 GHz dengan RAM 4GB. Kemudian ia dilengkapi dengan storan SSD 256 GB dan Intel HD6000 VGA. Layarnya selebar 11.6 inci dengan resolusi 1366 x 768 dan dilengkapi dengan sistem operasi Mac OS X tanpa DVD dan dilengkapi dengan kamera dan Bluetooth. (Baca: Harga Laptop Apple Lengkap )

7. Acer ASPIRE E5-475G

Acer Aspire E5-475G - Intel Kabylake Core i5 7200U - 4GB DDR4 - 1TB -  GT940MX 2GB DDR5 - 14 - Grey | Lazada Indonesia

Kemudian komputer riba seterusnya dari Acer adalah Acer ASPIRE E5-475G-55BD.D yang merupakan salah satu komputer riba yang mampu. Komputer riba ini mempunyai pemproses Intel Core i5 dengan kelajuan 2.5 hingga 3.10 GHz. Kemudian ia mempunyai RAM 4GB dan storan cakera keras 1TB. Kemudian VGA adalah NVIDIA GT940MX dari 4GB. Layarnya selebar 14 inci dengan tingkap 10. Kemudian terdapat juga DVD-RW, kamera dan Bluetooth. (Baca: Harga Laptop Acer Aspire )

8. HP 14-am128TX

HP Notebook 14-am128TX | Cash & Kredit | Arjuna Elektronik


Selain ASUS, Apple hingga Acer. Komputer riba dari HP juga tidak kurang mampu melakukan kerja multimedia. Yaitu komputer riba HP 14-am128TX yang mempunyai spesifikasi Prosesor Intel Core i5 dengan kelajuan 2.5 hingga 3.10 GHz. Kemudian 4GB RAM dan 1TB storan cakera keras. VGA komputer riba ini adalah Radeon R5 M430 2GB. Layarnya selebar 14 inci dengan tingkap 10. Komputer riba ini dilengkapi dengan DVD-RW, kamera dan Bluetooth. (Baca: Harga Laptop HP Lengkap )

9. Lenovo IdeaPad 310-14IKB

Ideapad 310 (14")| 14" Multimedia Laptop | Lenovo Lithuania

Akhirnya, komputer riba dari Lenovo, IdeaPad 310-14IKB-80TU00-3UID. Komputer riba Lenovo juga cukup mampu untuk kerja editing video. Komputer riba Lenovo ini mempunyai pemproses Intel Core i5 dengan kelajuan 2.5 hingga 3.10 GHz. Kemudian RAM 4GB dengan cakera keras 1TB. Kemudian NVIDIA GT920MX VGA adalah 2GB. Layar komputer riba ini selebar 14 inci dengan DVD-RW, kamera dan Bluetooth. Jangan lupa sistem operasi DOS. (Baca: Harga Laptop Lenovo Terbaru ) Ini adalah komputer riba terbaik untuk penyuntingan video dalam kategori Laptop Multimedia yang boleh kami tunjukkan. Kami mengesyorkan agar memilih komputer riba terlebih dahulu. Selain itu, anda juga harus memperhatikan anggaran anda terlebih dahulu. Sudah tentu, dengan anggaran yang mencukupi, sudah tentu anda dapat memastikan komputer riba pilihan anda dengan mudah. Sekiranya anda berminat untuk membeli komputer riba di atas, maka anda boleh segera memesannya dengan mudah dan selamat. Harga yang ditawarkan di Arena Laptop juga cukup murah dan berpatutan. Kami memastikan bahawa harga komputer riba di sini berpatutan untuk banyak orang. Beli sekarang sebelum habis.

Ditulis oleh Farah

Kepakaran kami di MrFix adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain – lain. Sila hubungi 018-9886531 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.