logo

No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi

Isnin - ahad
10am - 10pm

WhatsApp

+6018-9886531

Penukaran Lcd Laptop Lenovo

Ditulis pada : April 3, 2020
Terdapat kerosakan pada lcd laptop

Pengguna laptop haruslah menjaga Skrin Laptop anda daripada terdedah kepada kerosakan atau pecah pada Skrin laptop tersebut. Pada postingan kali ini, kami akan berkongsi mengenai penjagaan Skrin laptop. Skrin Laptop adalah bahagian yang paling sensitif dan memerlukan penjagaan yang rapi, hal ini kerana tanpa Skrin laptop, tiada apa yang dapat dipaparkan kepada para pengguna. Hal yang paling penting untuk para pengguna laptop adalah dengan melindungi skrin dari benda yang tajam. Seperti pen atau pensil. Jika mahu menunjukkan sesuatu pada skrin, haruslah dengan menggunakan pointer mouse untuk dijadikan sebagai penunjuk. Tambahan pula, skrin laptop diperbuat daripada gel yang sensitif. Disebabkan itu jualah, penjagaan secara terperinci  harus dititikberatkan semasa menggunakan laptop. Selain dari itu juga, apabila kita ingin meletakkan laptop ke dalam beg, harus diingat untuk meletakkannya dengan penuh cermat. Pernah berlaku kepada admin apabila meletakkan terus laptop ke dalam beg tanpa memeriksa keadaan di dalam beg tersebut, ternyata terdapat benda tajam di dalamnya dan hasilnya lcd tergaris disebabkan oleh benda tajam tersebut.

Lcd laptop telah berjaya dibaik pulih oleh technician kami.

Penukaran lcd pada laptop Lenovo kini siap.

proses pembaikan lcd laptop Lenovo kini dapat dibaikpulih dengan sempurna. Sebarang kerosakan pada laptop dan telefon pintar anda, boleh berkunjung ke MrFix Bandar Baru Bangi untuk sebarang pernyataan atau pembaikkan sebarang laptop  dan gadget anda.

Sebarang pertanyaan atau mahu baiki sila hubungi:

  • 018 9886531

Atau walkin kepada kami :

  • No 50 , Jalan 7/7A , 43650 , Bandar Baru Bangi , Selangor .

Ditulis oleh Farah

Kepakaran kami di MrFix adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain Рlain. Sila hubungi 018-9886531 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.