logo

No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi

Isnin - ahad
10am - 10pm

WhatsApp

+6018-9886531

Penukaran Charger Port

Ditulis pada : March 29, 2020

Kerosakan yang berlaku pada charger port di telefon pintar pelanggan merupakan perkara yang sering berlaku. Saya akan kongsikan mengapa charger port atau leih dikenali sebagai plug in adalah jika kita menggunakan peralatan tersebut dengan tidak betul seperti menggunakan Phone ketika mengecas. Apabila kita menggunakan charger port ketika mengecas, ia akan membuat charger port itu menjadi longgar dan lama kelamaan charging contact point nye akan tidak bersentuhan dan charge tidak masuk. Jadi apabila keaadan seperti ini belaku, mulalah kita cuba untuk membengkokkan cable charging itu dengan harapan contact pointnya akan bersentuhan dan membolehkan ia untuk dicas, Kesannya, charger port itu akan membengkok sekali dengan board.

Jika anda mengalami masalah seperti ini, anda jangan panik, kerana kami boleh menyelesaikan masalah anda.

Jika anda mengalami sebarang pertanyaan berkaitan masalah telefon pintar anda, anda boleh hubungi kami di nombor 0189886531.

Anda juga boleh terus ke lokasi kami;

No.50,Jalan 7/7A,
Bandar Baru Bangi,
43650 Bangi
Selangor Darul Ehsan
Landmark : JPJ Bangi (Blok Tengah)
Operation Hours : 10am-9pm

Ditulis oleh Farah

Kepakaran kami di MrFix adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain Рlain. Sila hubungi 018-9886531 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.