logo

No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi

Isnin - ahad
10am - 10pm

WhatsApp

+6018-9886531

Qualcomm Memperkenalkan Snapdragon X60

Ditulis pada : February 28, 2020

Dengan kemajuan teknologi 5G , Qualcomm baru sahaja memperkenalkan teknologi terbarunya iaitu Snapdragon X60.Telah dinyatakan bahawa modem 5G ini dIsepadukan dengan sistem RF..

Setakat ini qualcomm, pengeluar yang berpangkalan di Amerika Syarikat telah berada di baruisan hadapan untuk membangunkan cip 5G untuk peranti mudah alih.

Inovasi terbaru yang ditunjukkan oleh Qualcomm pelancaran sistem modem dan RF 5G bersepadu yang dapat menggabungkan band 5W mmWave dan sub-6, termasuk antena yang lebih kecil.Snapdragon X60 akan menjadi generasi ketiga modem 5G Qualcomm yang disepadukan dengan sistem RF.

Sebelum ini terdapat juga Snapdragon X50 yang bermula 5g dan Snapdragon X55 kini dipasang pada peranti Samsung terkini.Snapdragon X60 direka untuk skala peranti dan membolehkan pengendali menjadi lebih fleksibel dengan spektrum dan mengoptimumkan prestasi.

Selain itu, Snapdragon X60 telah dilengkapi dengan modul antena Qualcomm QTM535 mmWave dengan design yang lebih menarik.Malangnya, Qualcomm tidak menyebut betapa kecilnya QTM535 dibandingkan dengan pendahulunya.

Ditulis oleh Farah

Kepakaran kami di MrFix adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain Рlain. Sila hubungi 018-9886531 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.