logo

No.50,Jalan 7/7A, Bandar Baru Bangi

Isnin - ahad
10am - 10pm

WhatsApp

+6018-9886531

Laptop Anda Berdebu

Ditulis pada : September 25, 2020
LAPTOP ANDA BERHABUK ?? KOTOR BERDEBU ?

Penguna seharusnya servis laptop itu sekurang-kurangnya 6 bulan sekali bagi mengelakkan isu overheating pada laptop kesayangan anda. Apablia kipas pada laptop anda banyak habuk, banyak isu boleh terjadi seperti isu overheating, laptop menjadi slow, dan sebagainya. Tidak lupa juga untuk mengganti thermal paste yang sudah kering

Antara cara mudah!

Perkara yang paling penting untuk membersihkan skrin komputer riba adalah mematikan komputer riba terlebih dahulu dan mencabut kuasa dan baterinya.

Kerana jika anda membersihkan komputer riba dengan kuasa padanya akan menyebabkan kerosakan teruk. Jadi untuk lebih selamat, matikan dulu, jangan masukkannya ke mod tidur.

Sekiranya anda membersihkan komputer riba semasa dihidupkan, mungkin terdapat masalah dengan .

Kain jenis ini direka khas untuk membersihkan habuk dan serpihan tanpa merosakkan permukaan.

Cara menggunakannya sangat mudah, lap kain dan tekan perlahan pada skrin dan bersihkan ke satu arah. Jangan menggosok bulatan kerana ia akan merosakkan skrin komputer riba dan jangan terlalu kuat menekannya.

Bersihkan dengan Pembersih Vakum Mudah Alih
cara membersihkan skrin monitor komputer riba
Selain kaedah di atas, anda juga boleh menggunakan pembersih vakum mudah alih. Tetapi jangan gunakan pembersih vakum yang dipasang terus ke elektrik, kerana boleh merosakkan komputer riba anda.

Bagaimana untuk? Kaedahnya hampir sama dengan kaedah di atas. Matikan komputer riba anda terlebih dahulu, kemudian letakkan pembersih vakum mudah alih dekat dengan skrin komputer riba sehingga habuk benar-benar hilang.

Ditulis oleh Farah

Kepakaran kami di MrFix adalah solusi lengkap baikpulih peralatan telefon seperti iPhone, ipad, android phone seperti samsung, oppo dan lain Рlain. Sila hubungi 018-9886531 menerusi WhatsApp untuk pertanyaan lokasi dan anggaran kos.

Artikel ini juga mungkin menarik untuk dibaca…

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.