Repair Smartphone Bangi | Chamo Bandar Baru Bangi

IPHONE SE LCD REPLACEMENT – CHAMO BANGI

By Syazni Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Customer datang mengadu iphone SE miliknya terjatuh. Lepas angkat tengok LCD gelap je. Customer pon search la kedai repair smartphone bangi kat internet. Keluar CHAMO BANDAR BARU BANGI. Terus customer tu hantar kepada kami. Technician kami melakukan troubleshoot dan dapati hanya lcd sahaja problem. Technician kami melakukan penukaran tidak sampai 30 minit. KENAPA ANDA PERLU […]

Read more

OPPO A3S LCD REPLACEMENT

By Syazni Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Customer datang mengadu skrin Telefon Oppo A3S miliknya pecah. Akibat ngelak botol sos jatuh ke seluarnya. Tengah sedap main pubg tetiba botol sos jatuh, ngelak punya pasal terus tercampak telefon. Terus di hantar kepada kami kedai repair telefon bangi iaitu chamo bangi. Technician kami melakukan pertukaran lcd terus siap dalam masuk 30 minit sahaja. Wajah […]

Read more

TUKAR GLASS IPHONE 7+

By Syazni Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

iphone terjatuh!!! terlepas dari tangan!! tapi masih boleh touch… Warna tidak berubah ke warna lain. Kami di kedai repair smartphone bangi ada membuat servis penukaran glass. Pada model iphone dan samsung. Kedai repair smartphone bangi iaitu chamo bangi menawarkan harga yang berpatutan kepada anda sekiranya anda ingi menukar glass. Pastikan LCD anda original dan boleh […]

Read more

IPHONE 6S LCD REPLACEMENT

By Syazni Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Siapa yang tekan ni!!!! Customer menghantar iphone beliau kepada kami kedai repair smartphone bangi. Customer memberitahu technician kami mengenai masalah iphone 6s milik customer tersebut. Skrin miliknya sering tertekan sendiri tanpa customer itu menekannya. Adakah hantu yang menekannya??? Bukan selalu masalah ini akibat dari LCD itu berlaku kerosakan.   Selepas technician kami mengetahui masalah ini. […]

Read more

IPHONE 5 LCD REPLACEMENT & SOFTWARE

By Syazni Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Arghh gelap la pulak!!!! Dik telefon akak tetiba gelap selepas jatuh. Akak tadi jenjalan tengah syok jenjalan sambil pegang iphone. Terus iphone meluncur dari tangan akak. Jatuh tapi tak ada crack. Tu yang datang kedai adik ni. Technician kami cek punya cek rupanya LCDnya rosak tidak mengeluarkan display. Lepas lakukan pertukaran akak tu kata mahu […]

Read more

Kedai Repair Handphone Bangi

By Ramzi In Repair Smartphone Bangi No comments

Hi korang, tengah cari Kedai Repair Handphone Bangi ke? Kalau ya, korang boleh datang ke kedai kami, CHAMO BANGI. Di CHAMO BANGI, kami boleh bantu korang untuk baiki phone dengan kadar segera. Boleh face2face dan boleh siap dalam masa 30 minit. Ikut jenis kerosakan telefon juga. Kami buat terbaik untuk korang. Untuk pengetahuan korang, kami […]

Read more

BATERY REPLACEMENT IPHONE 6PLUS

By Syazni Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

“Bang boleh tak tengok iphone 6+ saya ni ada masalah la. Masalah apa tu bang”. Customer bagitau iphone 6+ miliknya cepat drain. Technician kami cek memang batery life milik abang tu sudah turun. Terus kami bagi cadangan untuk tukar bateri milik abang tu. Abang tu terus mintak tukar. Technician kami melakukan batery replacement iphone 6plus […]

Read more

XIOMI REDMI 5, PLUG IN REPLACEMENT

By Syazni Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Customer datang mengadu telefon miliknya tidak boleh di cas. Customer tersebut hantar la xiomi redmi 5 miliknya kepada kami. Team kami melakukan troubleshoot memang masalah datang dari tempat chargernya, Untuk jenis xiomi redmi 5 ni untuk melalukan pertukaran ia perlu di ganti semua sekali. Xiomi redmi 5 plug in replacement area bangi iaitu di chamo […]

Read more

TUKAR IPHONE 7 PLUS KAMERA BELAKANG

By Syazni Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Kenapa kamera belakang gelap ni!!. Lepas jatuh terus gelap apani. Tetiba cerita pasal gelapkan. Ada satu customer ni datang,  mengadu yang iphone miliknya camera belakang tidak berfungsi gelap je lepas jatuh. Techcian kami tengok la masalah yang di hadapi oleh iphone miliknya. Technian kami tukar iphone 7 plus kamera belakang di area bangi iaitu di […]

Read more

SAMSUNG MOTHERBOARD REPAIR BANGI

By Syazni Chamo Bangi In Repair Smartphone Bangi No comments

Masalah yang di alami oleh customer ni ialah tidak boleh cas. Jadinya dia hantarlah kepada kami untuk membantu menyelesaikan masalah yang di hadapi telefon miliknya. Technician kami melakukan pemeriksaan pada telefon milik customer tersebut. Dan mendapati mempunyai masalah motherboard selepas beberapa kali menukar plug in pada telefon milik customer tersebut. Jadinya technician kami melakukan pembaikian […]

Read more